Waterschade aan uw woning is erg vervelend. Water kan veel schade veroorzaken en in vele vormen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een vochtige plek of schimmelvorming op de muur of het plafond, stukwerk wat van de muren loslaat of houtrot in houten constructies of meubelen. Al met al niet iets wat u hoopt vaak mee te maken. Maar het is goed te weten hoe te handelen mocht het probleem zich onverhoopt toch voordoen.

Verzekering

Water kan op verschillende manieren uw woning binnendringen. Veel voorkomende vormen van waterschade zijn hemelwaterschade, lekkende leidingen en overstromingen. Bij hemelwaterschade ligt de oorzaak vaak op het dak of een verstopte afvoer van de goot. Bij een lekkage van het leidingsysteem kunt u vaak de oorzaak zoeken in het rioleringssysteem waar zich bijvoorbeeld een verstopping bevindt of een breuk in een cv- of waterleiding.

Als u waterschade constateert neemt u eerst contact op met uw verzekeraar, deze zal informeren naar de oorzaak van de waterschade. Het is namelijk afhankelijk van de oorzaak van de schade of de gevolgschade (herstelschade) een gedekt evenement is op uw opstalverzekering en dus de verzekeraar tot uitkering over zal gaan. Indien u de oorzaak van de schade niet zelf heeft kunnen constateren en bijvoorbeeld niet zichtbaar is, zal geadviseerd worden hulp in te schakelen van een professional. Er wordt door een lekdetectiebedrijf een technisch onderzoek uitgevoerd en de conclusie zal aan de verzekeraar worden gerapporteerd.

Oorzaak aanpakken

Nadat het water is opgeruimd is het belangrijk om de oorzaak van het probleem op te lossen. Simpelweg alles drogen en schoonmaken zal veelal niet voldoende zijn. Eerst moet u de oorzaak van de waterschade achterhalen. Er is een degelijk verschil tussen een dakgoot die overloopt door hevige regenval of een gesprongen leiding in de badkamer. Bij het achterhalen en verhelpen van waterschade komt er dan al snel een loodgieter kijken. Wij kunnen u helpen met deskundig advies om zowel de oorzaak als de reparatie- en herstelwerkzaamheden uit te voeren. Wij kunnen u ontzorgen van A tot Z en u en uw verzekeraar heeft zo maar te maken met één partij! Kies hier altijd voor kwaliteit!

Heeft u waterschade en zoekt u een loodgieter die u hiermee kan helpen? Neem contact op met Zandberg BV. Wij nemen graag uw zorgen uit handen.