Uw huis verwarmen, dat lijkt de normaalste zaak van de wereld. Toch zijn er veel verschillende mogelijkheden om uw woning op een aangename temperatuur te brengen. Kent u ze allemaal?

Centrale verwarming (CV)
Waarschijnlijk de bekendste vorm van verwarming, de CV (centrale verwarming). De standaard in menig huis. CV’s komen voor in allerlei soorten en maten. Middels het verhitten van water in de radiatoren verspreid de warmte zich door het gehele huis. Geadviseerd wordt de centrale verwarming eens per jaar te laten controleren door een gespecialiseerd bedrijf.

Vloerverwarming (voor extra warme voeten)
Het verschil met een centrale verwarming is dat de verhitte stroom water niet middels radiatoren door het huis wordt verspreid, maar door een spiraal in de vloer. Het grootste voordeel ten opzichte van een CV is dat de warmte gelijkmatiger verspreid wordt. Een mooi bijkomend voordeel, vloerverwarming kan ook dienen om de woning te koelen. Extra handig tijdens zeer warme zomers.

Zonnepanelen & Zonneboilers (warmwaterpomp)
Zonnepanelen en zonneboilers zijn een duurzamere en milieuvriendelijkere variant dan een traditioneel verwarmingssysteem en elektra. Middels zonne-energie kan u uw huis van elektra voorzien en zelfs de overtollige opbrengst terug leveren aan het elektriciteitsnetwerk.

Een variant om uw huis te kunnen verwarmen middels zonne-energie, is met een zonneboiler (combi). Waar en standaard zonneboiler alleen het sanitaire (kraan)water verwarmt, zorgt een zonneboilercombi daarnaast ook voor de verwarming van het water voor de centrale verwarming. Zo bent u met uw woning nagenoeg energieneutraal!

Hout- of gashaard
Veelal gezien in oudere huizen, een hout- of gashaard zorgt voor een zeer aangename warmte. Deze variant is minder goed voor het milieu, maar wat is er nu sfeervoller dan een (gas)haard! Hiervoor moet een juist rookkanaal geïnstalleerd zijn en moet deze ook periodiek gecontroleerd worden. Eveneens is er meer schoonmaakwerk nodig bij een haard dan met andere verwarmingsinstallaties.

Wilt u advies over welke vorm van verwarmen voor uw woonsituatie het meest geschikt is? Of wilt u een installatie laten plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met Zandberg BV.