Iets waar veel Nederlanders mee bezig zijn tijdens corona is het klussen in en om het huis. Van kleine projecten tot gehele renovaties, klussend Nederland ging ermee aan de slag. Naast dat corona ervoor zorgde dat er veel tijd vrij kwam, is verduurzaming al langer een populair thema.

Om deze twee te combineren toont Zandberg BV hieronder diverse duurzame oplossingen voor uw woning. Deels kunt u dit zelf, maar hulp inschakelen van een kwalitatieve loodgieter wordt geadviseerd.

Het verduurzamen van uw woning werkt twee kanten uit. Enerzijds is het beter voor het milieu gezien u minder hoeft te stoken en daarmee gas/energie minder verbruikt. Anderzijds is het goed voor uw portemonnee gezien het u stookkosten en dus geld bespaard.

Enkele duurzame oplossingen waar uw loodgieter u bij kan helpen:

Warmtepompen

Met een warmtepomp zorgt u voor een alternatieve bron van warm water voor uw sanitair of zelfs uw hele huis. Een warmtepomp maakt gebruik van de aanwezige warmte in een woning om water te verwarmen. De aanschaf van een warmtepomp is hoger dan van bijvoorbeeld een CV maar u verbruikt significant minder gas waardoor de stookkosten lager zijn. Voor het installeren van een warmtepomp heeft u een gespecialiseerd bedrijf nodig.

Isoleren van leidingen

Via verwarmingsbuizen verliest u kostbare warmte in ruimtes die niet verwarmt hoeven worden. Bijvoorbeeld uw kruipruimte of uw (opberg)zolder. Middels speciale buisisolatie voorziet u deze leidingen van een isolatielaag en zorgt u dat er minder gestookt hoeft te worden. Deze aanpassing is relatief gemakkelijk zelf te installeren.

Opvang- en gebruik regenwater (Duborain)

Regenwater, een uitdaging voor menig huishouden. Door steeds extremer weer hebben we vaker last van zware regenval. Vaak kan het regenwater niet goed afgevoerd worden en zorgt het voor overlast. Door regenwater op een juiste manier op te vangen én te gebruiken zorgt u ervoor dat u zelf minder water nodig heeft voor bijvoorbeeld het bewateren van uw tuin. Raadpleeg een specialist voor het installeren voor regenwateroplossingen.

Waterbesparende douchekop

Al langer een bekende bespaarder van water in de woning is een waterbesparende douchekop. Deze zijn gemakkelijk aan te schaffen en zelf te installeren. Er zijn diverse uitvoeringen in diverse prijsklassen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Zandberg BV voor de verduurzaming van uw woning? Neem contact met ons op en wij voorzien u graag van vrijblijvend advies.

Ga voor duurzaam met Zandberg BV!