Nu we door corona meer dan genoeg tijd over hebben, zijn veel mensen aan de slag gegaan in en om het huis. Zandberg BV ziet dat ook terug in de aanvragen. Het is lekker druk; van grote verbouwprojecten tot kleine woonaanpassingen.

Als u aan de slag wilt in uw huis is het goed om te weten wat u zelf kunt en waar het beter is om het aan een specialist over te laten. Natuurlijk is zelf klussen in huis naast leuk ook nuttig om het één en ander te leren. Toch kan op een verkeerde manier werken ook schade toebrengen en juist geld kosten in plaats van besparen. Lees hieronder de tips van Zandberg.


Wat kun u veelal zelf?

Sloop- en opruimwerk
Indien u met een (ver)bouwproject bezig bent en over voldoende energie beschikt is het sloop- en opruimwerk echt iets wat u zelf kunt doen. Natuurlijk kan de specialist of klusjesman het ook, maar vaak betreft het simpel en daarmee dus duur werk. Een opgeruimde werkplaats zorgt eveneens voor meer overzicht voor de specialist. Let bij het slopen wel op dat u geen belangrijke leidingen of kabels beschadigd! Gebruik bv. een detector om leidingen vooraf te detecteren voor u de sloophamer erin zet.

Bestellen en planning & voorbereiding
Het helpt als u voor een project alles van te voren goed hebt uitgedacht. Denk hierbij aan op tijd de juiste spullen uitkiezen en bestellen (bv. sanitair) en een tekening van het project voorhanden hebben. Maar ook de planning wanneer de loodgieter, elektricien en dergelijke komen is zeer belangrijk. Soms kan de een niet verder voordat het werk van de andere is voltooid.

Sanitair plaatsen en eventueel tegelen
Bent u handig en kunt u nauwkeurig werken? Dan kunt u uzelf wagen aan het zelf plaatsen van het sanitair in bv. een badkamer of toilet. De loodgieter zorgt ervoor dat alle voorbereidingen zijn getroffen en dat alle aansluitingen op de juiste plek aanwezig zijn. Voor de echte handige mensen kunnen zij zelf aan de slag met het tegelen. Let op, hier komt een hoop bij kijken!


Waarvoor kunt u beter een specialist kiezen?

Leidingwerk
Werken met leidingen is echt een vak op zich. Naast dat hier echt kennis voor nodig is, kan het soms ook gevaarlijk werk zijn. Denk bv. aan het werken met gas of water en elektra dichtbij elkaar. Wij adviseren hier dan ook altijd een specialist voor in te schakelen. Ook het bijkomende freeswerk om het een en ander netjes in de muur te verwerken, kunt u beter uitbesteden.

Installatiewerk
Hoewel sommige mensen zelf sanitair monteren en installeren, adviseren wij dit uit te besteden als u niet 100% zeker van uw zaak bent. Mocht er iets gaan lekken of beschadigen kost het vaak meer geld en tijd dan wanneer een specialist het in een keer goed had gemonteerd. Vergeet daarnaast niet dat u met het in handen nemen van een specialist ook verzekerd bent.


Zandberg BV

Natuurlijk zijn er legio voorbeelden te noemen. Het voordeel van Zandberg BV is dat wij een breed team van loodgieters en specialisten hebben.

Wilt u graag eens uw verbouwplannen met ons bespreken? Dan kan vrijblijvend. Neem contact met ons op of bekijk enkele van onze recentelijk gerealiseerde projecten!