Eén van de voor- of nadelen van de coronapandemie is dat veel mensen thuiswerken. De één vindt het heerlijk, de ander juist niet. Ongeacht wat u ervan vindt is een ding zeker, de verwarmingskosten zijn gestegen door al dat thuiswerken.

Het ziet ernaar uit dat we met zijn allen nog wel een tijdje thuis moeten blijven werken. Veel beroepen kunnen hun werk thuis ook prima uitoefenen. Wat daar wel bij komt kijken is dat de verwarming thuis de gehele (werk)dag aanstaat. Waar deze op een normale dag op kantoor lager of zelfs uit zou staan. Dit brengt hogere kosten voor de werknemers met zich mee. Wat kunt u daar aan doen?

Onkostenvergoeding vanuit werkgever

Wat je vaak ziet is dat de reiskostenvergoeding van de werknemer omgezet wordt in een onkostenvergoeding voor het thuiswerken. Zo compenseert de werkgever de gemaakte kosten van de werknemer waar natuurlijk ook de verwarmingskosten onder vallen.

Hoe energiezuinig is uw verwarmingssysteem?

Heeft u nog een oude CV-ketel? Dan is misschien nu een goed moment om deze te vervangen door een energiezuinigere versie. Vaak zijn deze ook nog een stuk compacter.

Isoleer uw woning en maak gebruik van subidie

Staan nu alle radiatoren in huis aan omdat het anders te koud is? Kijk naar isolatiemogelijkheden van uw woning. Het voordeel zal bij iedereen ondertussen wel bekend zijn. Een beter geïsoleerd huis hoeft minder verwarmd te worden om aangenaam warm te zijn. Vaak zijn er daarnaast subsidiemogelijkheden om een deel van de kosten van het isoleren terug te krijgen.