Onbetrouwbare/criminele loodgieters gaan steeds verder om klanten te werven. Het tv-programma Opgelicht?! liet eerder zien dat criminelen complete websites hebben nagebouwd van loodgieters- en ontstoppingsbedrijven. Consumenten kunnen daardoor nietsvermoedend terechtkomen bij malafide loodgieters die slecht werk leveren én een veel te hoge rekening presenteren.

Websites worden gekopieerd

In de Opgelicht?!-uitzending  waren de nagemaakte websites te zien van twee loodgieters- en ontstoppingsbedrijven. Criminelen kopiëren de website van een erkende loodgieter en vermelden daarop een ander telefoonnummer. Consumenten die het telefoonnummer bellen zijn de klos. Ze krijgen een torenhoge rekening, terwijl de ontstopping vaak niet eens wordt opgelost.

Tussenpersonen i.p.v. loodgieters

Verwarring bij consumenten ontstaat niet alleen door deze nep-websites. Wie via een zoekmachine als Google een loodgieter zoekt, ziet bovenaan in de zoekresultaten meestal geen loodgieters, maar geadverteerde tussenpersonen. Zo’n ‘lead-bedrijf’ zoekt vervolgens een loodgieter die de klus uitvoert. Dat is niet verboden, maar door de bemiddelingskosten valt de prijs hoger uit dan wanneer de consument rechtstreeks een loodgieter inschakelt. Welke loodgieter u uiteindelijk helpt is dus vooraf helemaal niet duidelijk.

Let op een erkende lokale loodgieter

Als gespecialiseerde loodgieter keurt Zandberg BV dit soort praktijken natuurlijk ten zeerste af. Als consument is het belangrijk dat er een erkende en gespecialiseerde partij gekozen wordt om de kwaliteit van het werk te kunnen garanderen voor een eerlijke prijs. Zo is Zandberg aangesloten bij de brancheorganisatie Techniek Nederland en hebben wij meerdere gecertificeerde loodgieters in dienst.