Zo lang mogelijk in uw eigen woning wonen, dat wil iedereen. Maar waaraan moet u dan allemaal denken? Vaak beginnen mensen op leeftijd te laat met woningaanpassingen waardoor ongelukken en zelfs letsel helaas regelmatig voorkomen. Zorg dat u dat voor bent met de juiste sanitaire woonaanpassingen.

Techniek Nederland heeft een mooi verzameldocument gemaakt met de mogelijkheden voor sanitair aanpassingen. Deze opties worden onderverdeeld in het type bewoner. Van de ‘anticiperende bewoner’ die nog geen echte beperkingen heeft maar wel vooruit wil denken, tot ‘visuele’ of ‘mentaal beperkte bewoners’. Voor iedere situatie zijn er oplossingen.

Veel van de ongelukken bij ouderen gebeuren in de badkamer. Daarom is ook deze ruimte, samen met het toilet, het belangrijkste om te updaten zodra u ouder wordt en minder mobiel bent. Er zijn zeer veel mogelijkheden waarbij de aanpassingen zeker niet op design en uitstraling hoeven in te boeten. U kunt prima een stijlvolle en nette badkamer houden mét aanpassingen.

Daarnaast hoeft een badkamer of toilet ook niet qua luxe in te leveren. Er zijn woningaanpassingen mogelijk voor een bad, een inloopdouche, brede wastafels en hangtoiletten. Zo blijft u uw comfort behouden, met wat extra hulp voor meer gebruiksgemak en veiligheid.

Naast sanitaire aanpassingen zijn er ook bouwkundige en duurzaamheidsmogelijkheden. Soms is het nodig een woning wat uitgebreider te verbouwen. Denk hier bijvoorbeeld aan rolstoeltoegankelijke deuren of het plaatsen van een extra toilet op de eerste verdieping.

Natuurlijk kan Zandberg zowel het uitvoerende werk als de planning en organisatie voor u voorzien. Graag kijken wij naar uw woning en situatie om de best mogelijke oplossing voor u te realiseren. Neem contact op met onze specialisten voor vrijblijvend advies.