Zandberg BV, opgericht in 1991 bestaat dit jaar 30 jaar. Graag vertellen wij u meer over ons mooie bedrijf.

Met veel trots kunnen we zeggen dat wij een bijzonder familiebedrijf uit Breda zijn. In 1991 opgericht door zwagers Martin en Wim. Beide met destijds een goede baan werden door een bevriende aannemer gevraagd werkzaamheden onder eigen vlag op te willen pakken. Toen een hele stap met de verantwoordelijkheid voor twee gezinnen, echter hebben ze toen toch de stap gewaagd en zijn aan de Fatimastraat gestart met Loodgieters- en Servicebedrijf Zandberg, referent aan de wijk in Breda waar ze destijds beide woonden. Het bedrijf groeide en groeide. De taken waren goed verdeeld, Wim richtte zich naast het loodgietersvak met name op de planning. Martin was vooral buiten actief. Omdat het bedrijf dermate groeide werd besloten dat Wim het volledige het binnenwerk voor zijn rekening ging nemen en werd intrede gedaan aan het pand achter het Zandbergplein.

Martin, Jaap en Pim van Hooijdonk

In de loop der jaren zijn zij zich steeds meer gaan specialiseren op medische aanpassingen voor senioren en minder validen. Voor onder andere deze discipline is Zandberg inmiddels in de wijde omgeving bekend. Samenwerkingen met gemeenten, defensie, woningbouwcorporaties en grote bedrijven in de regio behoren tot de dagelijkse bezigheden bij Zandberg. Omdat het bedrijf ook aan het Zandbergplein uit zijn jasje groeide en deze locatie logistiek gezien niet optimaal was, is het bedrijf in 2006 verhuisd naar het huidige pand aan de Takkebijsters.

Zandberg pand aan de Takkebijsters

Hier vonden de heren al snel hun draai en kon de showroom met o.a. medische aanpassingen uitgerold worden. Doordat Zandberg zich toen mede heeft gespecialiseerd in medische aanpassingen zijn ze de recessie van 2008 goed door kunnen komen en hebben het hoofd boven water kunnen houden.

In 2015 besloot Wim een ander pad te gaan bewandelen en was het tijd voor Martin om zijn twee zonen, Jaap en Pim, in de zaak op te nemen. Jaap en Pim kregen alle gelegenheid om Zandberg in een nieuw jasje te steken. O.a. de huisstijl op te frissen naar deze tijd, intern de nodige procedures aan te scherpen en de boel steeds meer digitaliseren om zo ook in de toekomst sterk in de schoenen te blijven staan.

Door ziekte van Martin kwamen Jaap en Pim er na een half jaar alleen voor te staan en was het aan hen om de kar (met zeker een sterk team achter zich) te trekken. Tijdens deze periode heeft Martin over het ondernemerschap goed na kunnen denken en besloten dat het tijd was de zaak door te geven aan de volgende generatie. Uiteraard is Martin tot op heden nog steeds een belangrijke factor binnen de zaak en vervult hij immer een belangrijke rol.

Jaap en Pim, twee broers met ieder hun eigen inzicht en specialisme, vullen elkaar op directieniveau uitermate goed aan. De ene met een financiële en de ander met een technische achtergrond.  Aan hen de taak het inmiddels tot zo’n 25 medewerkers tellende bedrijf, een mooie toekomst te bieden. 

Aan hun enthousiasme zal het niet ontbreken!
Zandberg BV, al 30 jaar een begrip in Breda en omstreken.

Jaap en Pim van Hooijdonk

Zandberg team van 2001

Martin & Wim toen

Wagenpark toen