Energiebesparing is al jaren een populair onderwerp waar veel over wordt gesproken en geschreven. Sinds de laatste jaren wordt ook het besparen op het gebruik van water vaker genoemd. Met de gortdroge en warme zomers van de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat watertekorten een reëel probleem vormen. Daarbij komt het gegeven dat de gasprijzen recentelijk zeer sterk zijn gestegen en naar verwachting zullen deze uiteindelijk hoger blijven dan voorheen. Besparen is dus noodzakelijk en levert zowel de natuur als uw portemonnee wat op.

In de nieuwe brochure van Techniek Nederland leest u diverse praktische tips om zowel energie als water te besparen. Deze tips zijn zowel toepasbaar voor de installateur als particulieren.

Energiebesparing is o.a. te realiseren door warm watergebruik te verminderen en warmte terug te winnen. Drinkwaterbesparing is weer o.a. te realiseren door middel van:

  • De gebruiksduur en volumestroom te beperken;
  • Te letten op drinkwatergebruik voor andere toepassingen en;
  • Toepasbaarheid recirculatie van water.

Heeft u vragen naar aanleiding van het lezen van dit document of heeft u een gerelateerde vraag aan dit artikel? Neem contact op met Zandberg BV.