Een onderwerp wat al vaker in het nieuws is geweest, loden leidingen. Recentelijk heeft het kabinet besloten een verbod op loden leidingen in te gaan voeren voor ‘kindlocaties’ en huurwoningen. Kindlocaties zijn o.a. scholen en opvangcentra. Een goede stap wat Zandberg BV betreft.

Dat lood slecht is voor de gezondheid is reeds bekend. Alleen is eerder een advies uitgekomen van de Gezondheidsraad waarin werd vermeld dat lood schadelijker is voor baby’s, kinderen en volwassenen dan gedacht. Het kabinet wilt hier op acteren.

Een algemeen verbod op loden leidingen voert het kabinet nog niet in. Zij leggen hier een verantwoordelijkheid bij eigenaren en bewoners. Wel gaat deze groep goed geïnformeerd worden over de risico’s van loden leidingen, vooral bij het moment van woningaankoop. 

De komende periode gaat het verbod voor kindlocaties en huurwoningen verder worden uitgewerkt. Een precieze ingangsdatum is nog niet vastgesteld. Meer informatie over loden waterleidingen via de website van Techniek Nederland.

Wilt u weten of u loden leidingen in uw huis heeft of wilt u advies/hulp om deze leidingen te laten verwijderen? Neem contact op met Zandberg BV.