Het zal inmiddels bij de meeste huishoudens wel bekend zijn, per 1 juli van dit jaar is het voor alle huiseigenaren verplicht om rookmelders te plaatsen. Hangt bij jullie nog niet op elke verdieping een rookmelder? Lees dan verder.

Voor wie van toepassing?

Voor nieuwbouwwoningen was het al verplicht om op elke verdieping een rookmelder te hangen, maar per 1 juli gaat dat gelden voor alle huizen. Zowel voor koop- als huurhuizen. Geef dit als huurder ook zeker aan bij jouw verhuurder/huisbaas.

Het nut van rookmelders is natuurlijk reeds bekend, maar nog steeds zijn er veel huizen zonder rookmelders. Vaak gebeurt dat onbewust.

Waar plaatsen?

Op een (opslag)zolder of in een kelder hoeven geen rookmelders te hangen. Het gaat bij deze wetgeving alleen om de ruimtes waar ook geleefd wordt. Vaak gekozen ruimtes voor het plaatsen van een rookmelder zijn: gang, overloop en slaapkamer(s). Meer informatie over wat een goede rookmelder is en waar deze aan moet voldoen vind je via deze link.

Natuurlijk kan Zandberg BV bij dit alles helpen. Of het nu gaat over advies welke rookmelder te kiezen tot het plaatsen ervan. Neem contact met ons op voor hulp en zorg dat je aan de wettelijke verplichting voldoet.

Zandberg, meer dan een loodgieter.