Zandberg B.V. heeft al meer dan 30 jaar ervaring in woningaanpassingen op maat. Wij helpen u om langer van uw eigen huis te kunnen blijven genieten. Zo kunt u meer woongenot te ervaren. Wij begrijpen dat u wellicht een aantal vragen over woningaanpassingen heeft. Daarom hebben we de belangrijkste informatie over woningaanpassingen in Breda voor u op een rijtje gezet.

Voor wie zijn woningaanpassingen

Woningaanpassingen zijn mogelijk voor iedereen met een handicap of beperking. Maar ook wanneer u wat meer hulp en of ondersteuning kunt gebruiken bij het ouder worden.

Soorten woningaanpassingen

Er zijn verschillende soorten woningaanpassingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een traplift, een verhoogd toilet of elektronische deuropeners. Voor zowel kleine als grotere woningaanpassingen kan Zandberg B.V. Breda u ontzorgen. Een aantal voorbeelden:

  • bouwkundige woningaanpassingen
  • badkamer gelijkvloers met slaapkamer
  • geschikt maken/vergroten van de badkamer voor verzorging
  • verstelbaar keukenblok
  • verbreden deuren
  • bad vervangen door inloopdouche inclusief leiding- en tegelwerk

Hoe kunt u een woningaanpassing betalen

Heeft u een aanpassing nodig in uw woning zoals een traplift of een verhoogd toilet? U kunt dan op verschillende manieren de woningaanpassing financieren.

Woningaanpassing via de WMO of WLZ

Afhankelijk van de aard en de zwaarte van de zorg die u nodig heeft, kunt u een vergoeding aanvragen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Bij het Wmo-loket of het sociaal wijkteam van uw gemeente kunt u navragen of u recht heeft op een vergoeding.

Vergoeding woningaanpassing door zorgverzekeraar

Uw zorgverzekering vergoedt sommige hulpmiddelen of aanpassingen. Zoals technologische hulpmiddelen om lichten, ramen en deuren te bedienen. Ook wek- en waarschuwingsapparatuur, zoals een lichtflits bel voor mensen met een auditieve beperking vallen onder de zorgverzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Woningaanpassingen in Gemeente Breda

U woning aan laten passen in Breda kan door de Toekomstbestendig wonen regeling aan te vragen. Met de regeling leent u geld tegen een lage rente waarmee u de aanpassingen (of een deel ervan) betaalt.

Zandberg B.V. voor uw woningaanpassing

Zandberg is uw specialist als het gaat om woningaanpassingen. We voeren uw woningaanpassing uit met gespecialiseerde en allround vakmensen met jarenlange ervaring. We werken uitsluitend met ons eigen personeel en voeren woningaanpassingen uit zonder externe partijen. Zo wordt de aanpassing in uw woning vakkundig, zo snel mogelijk en met zo min mogelijk overlast gerealiseerd. Zandberg B.V. geeft u persoonlijk en deskundig advies, uitgebreide uitleg voor optimaal gebruiksgemak van uw aangepaste woning en advies over de mogelijke vergoeding via de WMO. Via Zandberg B.V. heeft u één leverancier, ook voor alle benodigde hulpmiddelen.

Kom in contact

Heeft u nog vragen met betrekking tot uw woningaanpassing?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zandberg BV
Takkebijsters 20, 4817 BL Breda
076 521 6436
info@zandbergbv.nl
www.zandbergbv.nl