We willen allemaal duurzamer leven en bewuster omgaan met energie. Uw woning is vaak de eerste plek om hierin een stap te maken. Wilt u op een duurzame wijze een aangenaam warmte klimaat creëren in uw woning? Dan is vloerverwarming een geschikte keuze.

Zandberg B.V. verzorgt de complete installatie van vloerverwarming in uw huis in Breda en omgeving. Zo heeft u op koude dagen heerlijk warme voeten en verwarmt u uw woning met de zekerheid van een gelijkmatige temperatuur op iedere plek.

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is het verwarmen van een ruimte via het vloeroppervlak. De verwarming gebeurt door middel van warm water dat door buizen stroomt onder de vloer. Uw cv-ketel of elektrische warmtepomp pompt het verwarmde water door de buizen waardoor de gehele vloer opwarmt. Het water dat door de vloerverwarmingsbuizen stroomt hoeft minder verwarmd te worden dan traditionele verwarming met radiatoren, omdat de ruimte zeer constant en gelijkmatig verwarmd wordt. Wanneer vloerverwarmingsbuizen goed verdeeld zijn en in het juiste patroon worden aangelegd, is het bij vloerverwarming zelfs mogelijk om met een watertemperatuur van rond de 35 graden een ruimte te verwarmen. Dit ten opzichte van een centrale verwarming die water van 80 graden rondpompt in uw woning.

De voordelen van vloerverwarming

Zowel vloerverwarming via de cv-ketel als vloerverwarming via een elektrische waterpomp heeft een groot aantal voordelen, waardoor vloerverwarming erg populair is:

 • Minder energieverbruik
 • Duurzamere woning
 • Meer ruimte
 • Geen radiatoren in zicht
 • Constante aangename omgevingswarmte
 • Warme voeten
 • Goed tegen allergieën

Twee types installatie

Bij vloerverwarming wordt onderscheid gemaakt tussen twee types installatie: droogbouw en natbouw.
Bij natbouw wordt er ‘nat’ gewerkt. Het vloerverwarmingssysteem wordt dan ingegoten in een cementen dekvloer. Hierbij worden de buizen ingefreesd of bevestigd op staalmatten of noppenplaten en vervolgens afgewerkt met cement. Daaroverheen komt de daadwerkelijke vloer.
Bij droogbouw wordt geen cement gebruikt. De vloer wordt dan direct over de vloerverwarmingsbuizen of elektrische vloerverwarming gelegd. Deze systemen zijn vaak iets duurder in aanschaf maar het scheelt erg veel werk in het leggen. Met droogbouwsystemen kan vloerverwarming soms wel in één dag worden gelegd.
Zandberg B.V. Breda gaat alleen voor de beste kwaliteit en werkt dan ook al jarenlang met gerenommeerde topmerken en vakkundig personeel. Wij adviseren u graag welk type vloerverwarming geschikt is voor uw woning.

Besparen door vloerverwarming

Vloerverwarming verwarmt een goed geïsoleerd huis gelijkmatiger, constanter en milieuvriendelijker dan een systeem met radiatoren. De gasbesparing met vloerverwarming ontstaat niet alleen door de lagere temperatuur, maar ook doordat de thermostaat één of twee graden lager kan blijven. Dat komt doordat vloerverwarming heel constant warmte afgeeft in de vorm van aangename stralingswarmte. Dit zorgt ook voor minder tocht en meer comfort in huis.

Welke vloer is geschikt?

De isolerende werking van de vloer die geplaatst wordt op de vloerverwarming is bepalend voor welke vloeren geschikt zijn op vloerverwarming. De warmte die de vloerverwarming afgeeft, moet zich kunnen verspreiden door de ruimte erboven en niet tegengehouden worden door de vloerbedekking.

De isolerende werking van een vloer geven we aan met de R-waarde. Wanneer u geen vloerverwarming heeft, wilt u een vloer met een hoge R-waarde, omdat deze de koude uit de grond het beste tegenhoudt. Bij vloerverwarming wilt u juist een vloer met een lage R-waarde, omdat deze de warmte van de vloerverwarming het beste doorgeeft, waardoor u het meeste rendement heeft van de vloerverwarming.

Onderstaande vloeren zijn geschikt voor op vloerverwarming, omdat ze een lage warmteweerstand (R-waarde) hebben, waardoor ze de warmte heel goed doorlaten:

 • PVC vloer en vinyl vloeren
 • Houten vloeren en laminaat
 • Tapijt en tapijttegels
 • Natuursteen en keramische tegels
 • Cementgebonden en polyethyleen gietvloeren

Kostenbesparing door vloerverwarming

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming zijn hoger ten opzichte van traditionele radiatoren. Dit heeft vooral te maken met het hoger aantal werkuren en een groter aantal benodigdheden. Deze kosten zijn gemiddeld binnen 10-15 jaar terug te verdienen. Met daarnaast een levensduur van rond de 50 jaar is vloerverwarming dus een geschikte investering. U kunt geen subsidie voor vloerverwarming krijgen in Nederland. Maar voor een warmtepomp, zonneboiler of bepaalde cv-ketels, waarmee u de vloerverwarming laat werken, kunt u wel subsidies of andere financiële voordelen krijgen.
Daarnaast bespaart u geld door de besparing op uw stookkosten. Met vloerverwarming kunt 10 tot 15% besparen op de stookkosten wanneer u uw gebruik vergelijkt met gewone radiatoren.

Vloerverwarming laten aanleggen door Zandberg B.V. Breda

Welke vorm van vloerverwarming dan ook, radiatoren in de kamer zijn met vloerverwarming verleden tijd. Geen verwarming boven de vloer, maar verwarming in de vloer. Wilt u weten welke vorm van vloerverwarming het beste in uw huis past? Neem contact met ons op. Zandberg verzorgt de totale installatie van de vloerverwarming. Wij helpen u graag met passend advies.

Kom in contact

Heeft u nog vragen met betrekking tot vloerverwarming?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zandberg BV
Takkebijsters 20, 4817 BL Breda
076 521 6436
info@zandbergbv.nl
www.zandbergbv.nl