Als de overheid niet op tijd ingrijpt, dreigt er in 2030 een landelijk watertekort. Schoon drinkwater wordt steeds schaarser en kostbaarder. Daarom zullen we steeds zuiniger moeten omgaan met schoon drinkwater. Een persoon gebruikt ongeveer 175 liter water per dag. Dat is te veel, maar u kunt nu al in en om uw huis aanpassingen doen om drinkwater te besparen. We delen 4 waterbesparing tips met u.

Waterverbruik verminderen

Het kabinet wil dat het watergebruik per persoon in 2035 is gedaald naar 100 liter per dag. U kunt zelf al op vele manieren meehelpen aan waterbesparing.

Drinkwater besparen kunt u onder andere door:

  • het beperken van de duur van het gebruik
  • het beperken van de hoeveelheid per gebruik
  • het opvangen van regenwater
  • het hergebruiken van water

 

Concrete tips voor waterbesparing in en om uw huis: 

 

1. Laat lekkende kranen repareren
Wist u dat het druppelen van de kraan veel water kost? Een kraan die continu lekt (enkele druppels per seconde) kost bijna 35.000 liter per jaar. Het kan dus enorm besparen om lekkende kranen te repareren.

2. Opvang- en gebruik regenwater
Regenwater kunt u goed opslaan en hergebruiken. Dit water kan worden gebruikt voor het doorspoelen van het toilet, het besproeien van de tuin of het wassen van de auto.
U kunt regenwater bovengronds opvangen in een ton, maar er zijn ook ondergrondse systemen. Het water wordt dan vanaf de regenpijp in een infiltratiekrat, regentank of drainagebuis geleidt. Door het water ondergronds op te vangen, kunt u het water tijdelijk vasthouden en daarna geleidelijk weer aan de bodem afgeven. Maar ook kan een teveel aan water door middel van overlopen naar een andere plek worden geleid.
Bij Zandberg b.v. Breda kunnen wij voor u het Duborain systeem installeren. Neem contact met ons op voor een passend advies.

3. Waterbesparing door een douchekop
Al langer een bekende bespaarder van water in de woning is een waterbesparende douchekop. De waterbesparende douchekop kan tot wel 50% water besparen. Waterbesparende douchekoppen zijn gemakkelijk aan te schaffen en zelf te installeren. Er zijn diverse uitvoeringen in diverse prijsklassen. Is het voor u lastig om dit zelf te installeren? Bij Zandberg b.v. Breda helpen wij u graag hiermee.

4. Installeer een besparende doorspoelknop
Heeft u nog geen toilet met spaarknop? Dan kunt u veel liters water besparen. Een oudere WC is vaak nog op 9 tot 12 liter afgesteld. Vervangt u het spoelsysteem door een systeem met een spaarknop, dan kiest u tussen 2 verschillende hoeveelheden spoelwater. Bijvoorbeeld 3 en 6 liter.

Nu al starten met waterbesparing

Bij Zandberg B.V. helpen wij u graag met de montage van waterbesparende oplossingen in en om uw woning. Neem contact met ons op voor advies of een afspraak.

Kom in contact

Zandberg BV
Takkebijsters 20, 4817 BL Breda
076 521 6436
info@zandbergbv.nl
www.zandbergbv.nl