Bent u op zoek naar een betrouwbare en stijlvolle dakbedekking? Bij Zandberg B.V. Breda zijn we experts in het installeren van deze duurzame dakoplossing. We zorgen voor een op maat gemaakte installatie, aangepast aan uw situatie en de structuur van uw pand. Ontdek in dit artikel de praktische voordelen van zinken felsbanen, zoals de lange levensduur en lage onderhoudsvereisten. Of het nu gaat om uw dak, dakkapel of gevel, zinken felsbanen zijn veelzijdig inzetbaar, weersbestendig en recyclebaar.

 

Wat zijn felsbanen?

Zinken felsbanen zijn een slimme keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en stijlvolle dakbedekking. Het zijn in feite zinken platen, verbonden door felsverbindingen. Deze verbindingen, aangepast aan de helling van uw dak, kunnen enkel of dubbel zijn. Ze zijn ideaal als waterdichte bedekking en bieden een langdurige oplossing. Het proces om de felsbanen te bevestigen, handmatig of machinaal, staat bekend als felsen. Dit levert een waterdicht en stevig zinken dak op, dat op maat gemaakt kan worden en flexibel is in vorm. Door de flexibiliteit van het materiaal kan zinken dakbedekking op iedere vorm dak geplaatst worden; steil, licht hellend, bol en hol. Zinken felsdaken hebben een hoge kwaliteit van afwerking en geven uw dak, dakkapel of gevel een unieke uitstraling.

Toepassingen van felsbanen

 1. Felsbanen dak

Bij een felsdak koppelen we zinken stroken in de lengte aan elkaar met staande felsverbindingen. Dit zorgt voor een strakke look zonder zichtbare naden, wat niet alleen het aanzicht verbetert maar ook de waterdichtheid verhoogt. Felsbanen zijn zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel en betrouwbaar.

 1. Dakkapellen met zinken felsbanen

Zinken felsbanen zijn perfect voor de bekleding van dakkapellen. Ze bieden een luxe, unieke look en zijn zowel weerbestendig als duurzaam, zonder zwaar te zijn. Met zink beschermt u uw dakkapel effectief tegen lekkages en de invloeden van het weer. Dankzij de aanpasbaarheid van zink passen ze bij elk huis, ongeacht de stijl.

 1. Gevels met zinken felsbanen

Zinken felsbanen zijn ook geschikt om gevels mee te bekleden. Gevelbekleding van zink heeft dezelfde voordelen als op het dak of de dakkapel. Het zorgt voor een moderne en strakke uitstraling, terwijl het ook een hoogwaardige bescherming biedt tegen externe elementen. Gevels bekleed met zink verhogen ook de waarde van het pand.

Wat is het voordeel bij felsbanen van zink?

Een felsdak biedt tal van voordelen die het een aantrekkelijke keuze maken voor iedereen die op zoek is naar een duurzame, esthetische oplossing. Dankzij zijn lange levensduur, die kan variëren tussen de 50 tot wel 100 jaar, is de kans klein dat u ooit nog een nieuw dak nodig heeft gedurende de tijd dat u een woning bezit. We zetten alle voordelen van zinken felsbanen voor u op een rij:

 • Regen en sneeuwdicht;
 • Onbrandbaar;
 • Vrijwel onderhoudsvrij;
 • Zink is voor 90% recyclebaar;
 • Compacte lichte dakconstructie;
 • Het productieproces van zink verbruikt weinig energie;
 • Kleurvast: de kleur van zink wordt niet beïnvloed door de zon. 
 • De levensduur van een zinken felsbanen dak is gemiddeld 50 tot 100 jaar;
 • Zinken felsdaken passen op bijna elk daktype, zelfs bolle of holle daken;
 • Fijne detailleringsmogelijkheden maken zinken felsbanen perfect voor het bekleden van kleine dakvlakken.

Voorbeelden van felsbanen:

Bent u op zoek naar inspiratie voor zinkwerken? Bekijk hier een aantal van onze mooie projecten waar wij zinken goten en zinken gevels hebben geplaatst. 

Installatie kosten van felsbanen

De prijs van installatie van zinken felsbanen kan sterk variëren. Deze is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Zoals de benodigde hoeveelheid banen, de benodigde felstechniek en het type structuur waaraan deze bevestigd wordt. Het installeren van zinken felsbanen is dus echt maatwerk. In overleg met onze specialisten maken we hiervoor een overzicht van de investering op.

Onderhoud van een felsbanen dak

Een felsbanen dak vergt vrijwel geen onderhoud. Een van de grote voordelen is dat er geen risico op mosvorming bestaat. Bovendien vormt zich na verloop van tijd een natuurlijke beschermende laag op het zink, wat bijdraagt aan de duurzaamheid. Toch is het aan te bevelen om het dak minstens één keer per jaar te controleren. Factoren zoals plantenresten en gruis van dakpannen en leistenen kunnen namelijk de corrosie van zink versnellen. Daarnaast kunnen andere metalen die in schroeven en spijkers gebruikt worden, slijtage van zink bevorderen.

Felsbanen laten installeren

Het plaatsen van een felsbanen dak is een specialistische taak die precisie en deskundigheid vereist. Als experts in ons vakgebied hebben wij de kennis en ervaring om deze werkzaamheden efficiënt en met oog voor detail uit te voeren. Wij zetten ons in voor de hoogste kwaliteitsstandaarden en zorgen ervoor dat uw dak niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel en duurzaam.

Daarnaast bieden we advies op maat en zorgen we voor een naadloze integratie van de felsbanen met uw dakstructuur. Dit resulteert in een schitterend eindresultaat dat de waarde en uitstraling van uw pand verhoogt.

Neem Contact Op met Zandberg B.V. Breda

Overweegt u een duurzame en stijlvolle upgrade voor uw dak, dakkapel of gevel? Neem dan gerust contact op met Zandberg B.V. Breda voor meer informatie of advies op maat. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en samen met u de beste oplossing voor uw situatie te vinden. Wij helpen u graag verder!

Klaar voor een duurzame upgrade van uw woning met hoogwaardig zinkwerk?
Neem vandaag nog contact met ons op.