Het vinden van een betrouwbare loodgieter kwam de laatste tijd in opspraak omdat (zeker bij spoed) mensen online zoeken en het eerste het beste bedrijf dat ze op Google tegenkomen opbellen. Oplichters maakten hier gebruik van door advertenties in te kopen die bovenaan de resultaten te zien waren. 

Google bant malafide loodgieters die betalen voor advertenties

Vanaf 22 februari is Google gestopt met het tonen van advertenties voor loodgietersdiensten. Dit besluit is genomen om te voorkomen dat u als consument het slachtoffer wordt van frauduleuze loodgieters. Wanneer consumenten op zoek gaan naar een loodgieter, komen ze vaak eerst de bovenste zoekresultaten tegen, die veelal van onbetrouwbare bedrijven zijn. Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, juicht deze stap toe. Hij merkt op: ‘Via Google komen mensen te vaak terecht bij onbetrouwbare bedrijven, die er niet voor terugschrikken om hun klanten te intimideren en op te lichten.’ 

Nog steeds opletten

Loodgieters blijven wel vindbaar via Google, maar adverteren is niet meer mogelijk. Ook zonder advertenties zullen onbetrouwbare bedrijven in de zoekresultaten omhoogkomen. Wilt u zeker zijn van een deskundige én betrouwbare loodgieter, dan is het verstandiger om te kijken op technieknederland.nl en te klikken op Vind een vakman in de buurt.

4 tips voor het vinden van een betrouwbare loodgieter:

  1. Vraag éérst in uw omgeving of deze een loodgieter bij u in de buurt kent, met wie hij of zij goede ervaringen heeft.
  2. Controleer of dit bedrijf lid is van Techniek Nederland. U kunt dat nagaan op technieknederland.nl: Vind een betrouwbare loodgieter in Breda
  3. Belt u met een loodgietersbedrijf, vraag dan in het eerste telefoongesprek direct naar de kosten. Een betrouwbare loodgieter geeft áltijd een eerlijke prijsindicatie.
  4. Kijk op de website van een loodgieter altijd of u het logo van Techniek Nederland ziet. Leden van Techniek Nederland hebben de juiste kennis en apparatuur in huis. Bovendien kunt u bij zo’n bedrijf altijd aan de bel trekken bij de onafhankelijke Geschillencommissie, als er een meningsverschil ontstaat over de prijs of de kwaliteit van het geleverde werk.

Betrouwbare en eerlijke loodgieter in Breda

Bij Zandberg zijn we Lid van Techniek Nederland en hebben we verschillende certificeringen die onze kwaliteit van diensten onderschrijven. Ook hebben we een hoge beoordeling op Klantenvertellen.nl. Dankzij de continue hoogwaardige kwaliteit van oplevering zijn we een begrip in Breda en de directe omgeving. Iedere dag werken wij met ons team, klanten en opdrachtgevers keihard om ons keer op keer te bewijzen.

Wilt u meer weten over ons bedrijf? Lees dan onze Over ons pagina of neem direct contact met ons op.