In uw vertrouwde en geliefde thuisomgeving wilt u uiteraard zo lang mogelijk verblijven. Maar naarmate uw levensfase verandert, voldoen de inrichting en voorzieningen van uw woning vaak niet meer aan uw nieuwe behoeften. Met het verstrijken van de jaren wordt het steeds belangrijker om uw huis aan te passen, zodat u comfortabel en veilig kunt blijven wonen.

Vakkundige woningaanpassingen in Breda

Er zijn verschillende soorten woningaanpassingen mogelijk. Variërend van eenvoudige verbeteringen zoals het installeren van een traplift en het plaatsen van een verhoogd toilet voor extra gebruiksgemak, tot geavanceerde aanpassingen zoals elektronische deuropeners voor een moeiteloze toegang tot uw woning. Voor zowel de kleine als grotere aanpassingen bieden wij een zorgvuldige en professionele service om uw huis volledig aan te passen aan uw behoeften.

Een aantal voorbeelden van woningaanpassingen zijn onder meer:

 • Badkamer aanpassing: uw badkamer gelijkvloers met de slaapkamer. We creëren een naadloze overgang tussen slaap- en badruimte op de begane grond, ideaal voor een toegankelijke verzorging binnen handbereik.
 • Geschikt maken/vergroten van de badkamer voor verzorging: wij zorgen voor de aanpassingen om uw badkamer ruimer en praktischer te maken voor persoonlijke verzorging, waarbij comfort en toegankelijkheid centraal staan.
 • Verstelbaar keukenblok: het implementeren van een aanpasbare keukenomgeving die zich aan uw staande of zittende houding kan aanpassen biedt een optimale gebruikservaring.
 • Verbreden deuren: het aanpassen van deurbreedtes om een soepele doorgang te garanderen voor rolstoelen of looprekken, verbetert de toegankelijkheid in uw huis aanzienlijk.
 • Bad vervangen door inloopdouche inclusief leiding- en tegelwerk: het vervangen van traditionele badkuipen door stijlvolle inloopdouches, compleet met professioneel afgewerkt leiding- en tegelwerk zorgt ervoor dat u veilig kunt douchen. Naar wens voegen we wandbeugels toe.

Voorbeeld van een badkameraanpassing binnen 3 dagen

In onderstaand voorbeeld hebben we een badkamer aangepast tot senioren badkamer. Het bad is vervangen door een douche met makkelijke en vooral veilig inloop. De deuren kunnen beiden wijd open wat de inloop vergemakkelijkt. Ook het leiding- en tegelwerk is aangepast. U hoeft niet meer het bad in te klauteren met alle gevaren die daaruit zouden kunnen ontstaan. De douche is zo vormgegeven dat u kunt plaatsnemen in de douchestoel. De douchestoel is eenvoudig weg te klappen zodat u ook ruimte heeft om staand te douchen. U kunt nu een keuze maken, zowel zittend als staand douchen is mogelijk geworden.

De voordelen van woningaanpassingen

De belangrijkste winst van woningaanpassingen is ongetwijfeld dat u langer in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. Daarnaast dragen deze aanpassingen bij aan een prettigere dagelijkse ervaring in huis:

 • Verhoogde veiligheid: door het installeren van handgrepen in de badkamer, antislipvloeren en een goede verlichting kan het risico op vallen worden verminderd.
 • Verbeterde toegankelijkheid: aanpassingen zoals drempelverlagingen, bredere deuropeningen en het installeren van een traplift of een slaapkamer op de begane grond kan het voor u makkelijker maken om in en rond het huis te bewegen.
 • Meer zelfstandigheid: door het huis aan te passen aan uw behoeften, kunt u langer zelfstandig uw dagelijkse taken uitvoeren. We zorgen voor aangepaste keukens die rolstoelvriendelijk zijn of badkamers met aangepaste douches.
 • Comfort: met de juiste aanpassingen kunt u genieten van een hoger comfortniveau. Zoals automatische verlichting of thermostaten die op afstand bedienbaar zijn. Deze kunnen het leven voor u gemakkelijker maken.
 • Gemoedsrust voor familieleden: weten dat u in een veilige en toegankelijke omgeving woont, kan veel gemoedsrust bieden voor uw familieleden en vrienden.
 • Kostenbesparing: hoewel de aanpassingen een initiële investering vereisen, kunnen ze op de lange termijn kostenbesparend zijn doordat dure zorginstellingen vermeden kunnen worden.

Financiering voor woningaanpassingen

Het is begrijpelijk dat u misschien wat twijfels heeft over het aanpassen van uw huis. Het doel van deze veranderingen is om u te helpen langer, veiliger en comfortabeler in uw vertrouwde omgeving te blijven wonen. We hebben gezien dat dit soort aanpassingen op de lange termijn juist kosten kan besparen. U hoeft zich bijvoorbeeld minder snel zorgen te maken over de overstap naar een verzorgingstehuis, wat vaak een grote uitgave is. Als u overweegt om aanpassingen in uw woning te maken, zijn er diverse opties voor de financiering beschikbaar.

Wmo of WLz

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de benodigde zorg, is het mogelijk om een vergoeding aan te vragen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Hiervoor kunt u terecht bij het Wmo-loket of het sociaal wijkteam van uw gemeente om te onderzoeken of u in aanmerking komt voor een dergelijke vergoeding.

Zorgverzekering

Daarnaast bieden sommige zorgverzekeringen dekking voor bepaalde hulpmiddelen of woningaanpassingen, waaronder technologische hulpmiddelen voor het bedienen van lichten, ramen en deuren, evenals wek- en waarschuwingsapparatuur voor mensen met een auditieve beperking. Het is aan te raden om bij uw zorgverzekeraar na te gaan welke mogelijkheden er zijn.

Regeling via de gemeente

Bovendien kunnen inwoners van Breda gebruikmaken van de Toekomstbestendig wonen regeling, waarmee u tegen een lage rente geld kunt lenen om de kosten van de aanpassingen te dekken. Zo zijn er diverse wegen die naar een veiliger en comfortabeler thuis leiden, afgestemd op uw persoonlijke behoeften en situatie.

Wilt u ook langer thuis blijven wonen?

Maak dan een afspraak met Zandberg B.V. We komen langs bij u thuis om de situatie volledig in kaart te brengen en u stap voor stap door het proces te begeleiden. Bij Zandberg B.V. zetten we ons eigen gekwalificeerde team in voor alle woningaanpassingen, waardoor we de tussenkomst van externe partijen vermijden. Dit zorgt ervoor dat de werkzaamheden aan uw woning efficiënt, met minimale hinder en volgens de hoogste standaarden worden uitgevoerd.

We streven ernaar het proces zo transparant en stressvrij voor u te maken, door heldere communicatie en een nauwgezette planning. Bij Zandberg B.V. kunt u rekenen op kwaliteit, betrouwbaarheid en een persoonlijke aanpak. Zo kunt u zonder zorgen genieten van uw verbeterde woonomgeving!